תוכן העינינים

  1. הקדמה
  2. מעבר לארה"ב: התארגנות לקראת והתמקמות (מסמכים, בנק, דיור, רכב, תקשורת)
  3. חינוך: בתי ספר וגני חובה, חינוך לגיל הרך, קייטנות ומחנות קיץ
  4. תרבות ופנאי: השכלת מבוגרים, חוגים, ספורט, טיולים, ספריות, מוזיאונים, מוסיקה
  5. צרכנות: מזון, ביגוד, אלקטרוניקה, מרכזי קניות (+המלצות על בעלי מקצוע ונותני שירותים)
  6. שונות: פורומים וארגונים ישראליים

 

הקדמה

מדריך זה נאסף ונבנה בעזרתם של מתנדבים במהלך תקופה ארוכה בכדי לסייע למשפחות ישראליות בהתארגנות לקראת מעבר לבוסטון רבתי. מרחב היריעה גדול ולכן גם לוותיקים מומלץ לעיין בו לעתים.

מטרת המדריך לספק מידע עדכני ומדויק ככל האפשר. יחד עם זאת, ישנם נושאים שהעדכון שלהם נערך רק מדי תקופה (ונושאים מסוימים נמצאים עדיין בשלבי התהוות באתר) ועל כן עלולים להופיע אי אלו דיוקים.

אנחנו מקווים שעיון במדריך יקל את קליטתכם וינעים את שהייתכם בהמשך. תודה לוקסנרים שמעבירים את התורה משנה לשנה והיו מוכנים לשתף את הקהילה בידע שצברו. תודה ללירון שרון, פזית להב ומרסלה גבע על המלצות ולנעמי ארבל ורונית מילשטיין על תוספות, מלאכת העריכה ולקיחת אחריות להכנת מדריך זה.

כאמור, המדריך מורכב מהמלצות וידע שצברו חברי הקהילה. המתנדבים והארגון אינם אחראים על המידע ו/או טיב השירותים המוצעים, אלא מרכזים ועורכים את המידע שהגיע לידיהם על מנת לסייע לנקלטים בקהילה.

הנכם מוזמנים ליצור קשר עם ארגון IAC שמטרתו לקרב בין הקהילה הישראלית והקהילה היהודית- אמריקאית ולחזק את הזהות היהודית והישראלית בקרב חברי הקהילה, באמצעות האתר שלנו: .http://israeliamerican.org/boston כמו כן, הנכם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה לקבלת ניוזלטר שבועי. וכן לעקוב אחר הפעילות הענפה בפייסבוק facebook.com/IsraeliAmericanCouncilBoston.

ישראלים הותיקים בבוסטון המעוניינים להרחיב ו/או לעדכן את המידע בתחום זה או אחר מוזמנים לכתוב לנו למייל [email protected].

בברכה,

ליטל כרמל, מנהלת IAC אזור בוסטון.


מעבר לארה"ב

התארגנות לקראת המעבר

ישנן שלוש גישות בנוגע להתארגנות. האחת דוגלת בלהגיע בחודשי האביב ולהתרשם מהשכונות, המחירים, ריהוט, רכב, בתי ספר וכו' ולסגור עניינים במקום. השנייה דוגלת בביצוע סקרים טלפוניים, מיילים, תמונות, המלצות והחלטות נחושות מרחוק. והשלישית - להגיע בקיץ ולהתחיל להתארגן במקום. קשה להחליט? נכון. אפשר גם לשוטט באתרי אינטרנט הקשורים לבוסטון, קיימברידג', ברוקליין, לקסינגטון, נידהם, שרון, באתרים של בתי הספר ובאתרי העיריות. תרבות האינטרנט מפותחת וזהו מקור מצוין למידע. מצורפות כתובות רלוונטיות, אך אל תסתפקו בזה!

 

לינה במלון

מלונות מומלצים בזמן ההתאקלמות:

מלון נחמד בקיימברידג': 617-547-7851 - Friendly Inn
מלון נחמד בברוקליין: 617-277-1200 - :Holiday Inn

אישורים על עברכם כנהגים

כדי לקבל הנחה משמעותית בביטוח הרכב, כדאי לבקש עוד בארץ אישור מתורגם לאנגלית על היעדר תביעות מחברת הביטוח ותדפיס ממשטרת התנועה המסכם את העבירות שביצעתם (או לא). ניתן לבקש מהמשטרה להוציא את התדפיס באנגלית ולשלוח אותו ישירות לקונסוליה הישראלית בבוסטון.

מאחר ובכל שנה איש הקשר מתעדכן, מומלץ לפנות למרכז לפניות נהגים של משטרת ישראל *6900 ולאתר אותו. התדפיס מגיע תוך כשלושה שבועות ויש לקחת אותו מהקונסוליה. חשוב שבמסמך יופיעו המילים: No Claims And No Violations

חיסונים לילדים

בלא החיסונים הדרושים לא יתקבלו הילדים לבתי הספר או לקייטנות. יש להביא תרגום של פנקס החיסונים מרופא ילדים בארץ. הקפידו שתאריכי החיסון יכתבו בשיטה האמריקאית (mm/dd/yy). אם בן הזוג מתכוון ללמוד במוסד אקדמי רשמי (אפילו רק קורס באנגלית) הוא חייב באישור על חיסונים ולכן כדאי להצטייד במסמך זה גם אם לא בטוחים שרוצים ללמוד.

אם אחד מבני המשפחה לא קיבל חיסון מסוים בגלל מגבלה בריאותית כלשהי מומלץ להביא אישור רופא על כך. עדיף ככל האפשר להשלים חיסונים בארץ, כיוון שהחיסונים כאן יקרים יחסית ובארץ מסובסדים ע"י קופת חולים.

מסמכים נדרשים

להלן פירוט תמציתי של המסמכים אותם רצוי שתביאו איתכם מהארץ:

  • דרכונים - דרכון תקף, לכם ולילדים וויזה כמובן.
  • תעודת נישואים מתורגמת עם חתימת נוטריון (נדרש לטובת ביטוח בריאות של בן/בת הזוג).
  • תעודת לידה עבור אזרחים אמריקאיים הנדרשים ל-Social Security Number.
  •  תעודות לידה דו-לשוניות אותן ניתן להוציא באתר משרד הפנים.
  • אישור על חיסונים (פרוט בסעיף בריאות - חיסונים) ופנקסי חיסונים מתורגמים לאנגלית לכל בני המשפחה.
  • תעודות בתי ספר לילדים - לפחות מכתב באנגלית המפרט איזו כיתה סיימו, מה למדו וציונים.
  • בביה"ס Devotion בברוקליין אין צורך לתרגם תעודות. המיון הראשוני מתבצע ע"י מורות דוברות עברית.

 

התמקמות

חשבון בנק בנקים פופולאריים הינם: Bank of America ו- CITY BANK. צריך לוודא שהחשבון הוא ללא דמי ניהול. התעקשות ידידותית עשויה לסייע. שיטת ניהול החשבון שונה בתכלית מהשיטה הישראלית. להלן כמה נתונים חשובים:

חשבונכם יחולק לחשבון צ'קים וחשבון חיסכון (saving) שבו יצבור הכסף ריבית נמוכה מאד. ניתן להעביר כסף מחשבון לחשבון דרך האינטרנט או בהוראת קבע (בדקו אם קיימת עמלה), אך יש הגבלה על מספר ההעברות המותר בחודש (לפחות בסיטיבנק). בכל מקרה, אין אפשרות למשיכת יתר מכל אחד מחשבונות אלה!

כרטיס אשראי קבוע: פעילות האשראי מתבצעת מול חברת האשראי ולא מול הבנק. את התשלום עלפעילות האשראי משלמים בצ'ק (או בהעברה בין החשבונות באינטרנט/מובייל) לחברת האשראי. החיוב מגיע בדואר.

Debit Card : כרטיס מגנטי נוסף, שישמש אתכם לרכישת מוצרים ואותו תקבלו מייד עם פתיחת החשבון. כרטיס זה משמש גם ככרטיס כספומט להוצאת מזומן בו סכום הקניה נמשך מיידית מהחשבון. הקפידו שעל הכרטיס המגנטי שתקבלו תהיה חותמת של MasterCard או Visa. ניתן גם למשוך באמצעותו כסף ללא עמלה במרבית הסופרים ורשתות בתי המרקחת. בסיום הקניה אם שילמתם בכרטיס, תוכלו לקבל כמה עשרות דולרים במזומן שיחויבו בחשבונכם (Cash Back). משיכת כסף מכספומט שאינו שייך לבנק שלכם כרוכה בעמלה.

Credit History : על כל מבוגר בארה"ב נאסף מידע שנקרא credit history. החשיבות היא בעיקר בתנאים ללקיחת הלוואה (לימודים/רכב/משכנתא וכו') אך גם מעסיקים פוטנציאליים ובעלי בתים בודקים קרדיט היסטורי והתוצאה עשויה להשפיע על החלטותיהם (עצם ביצוע בדיקות קרדיט היסטורי מרובות עלול לפגוע בניקוד). רבות התיאוריות על איך בונים קרדיט היסטורי טוב. כמה שיטות נפוצות: לשלם חשבונות (bills) בזמן, לשלם את כל חוב כרטיס האשראי בזמן ולא לפרוש אותו, לא לנצל את כל תקרת האשראי שהבנק מאפשר אלא עד 50% מהתקרה. שיטות נוספות, לקיחת הלוואה קטנה והחזרתה ע"מ להוכיח יכולת החזר ופתיחת מספר כרטיסי אשראי (כמובן שהסיכון הוא שכאשר מנהלים מספר כרטיסים הסיכוי לשכוח לשלם את החשבון בזמן עולה וזה, כאמור, פוגע בקרדיט היסטורי). בעלי Social Security Number (ר' להלן) יכולים להעזר באפליקציית Credit Karma לבדיקת הקרדיט סקור באופן שוטף.

 

Social Security Number

כדאי לארגן לשני בני הזוג. במקרים רבים קשה להסתדר ללא SSN. המספר חיוני להחזרי מס לדוגמא.

כדאי להתאמץ ולבצע את התהליך מוקדם. קבלת המספר יכולה לקחת עד 8 שבועות, אבל בד"כ לוקחת כשבועיים שלושה. אוניברסיטאות – המשרדים הבינלאומיים בדרך כלל נותנים הפניה וכן את כתובות הסניפים הקרובים למקום מגוריכם. יש צורך להגיע לסניף עם טופס 2019 - DS, הפניית המשרד, הפנייה ממשרד הרשם של ביה"ס ודרכונים של כל המשפחה (אזרחים אמריקאיים צריכים להביא תעודת לידה). ממלאים טפסים ומוסרים. הכרטיס יגיע לביתכם בדואר.

רכישת רכב

למשפחות עם ילדים הרכב הוא חיוני (למרות שבעת ביצוע קניות מזון ניתן גם לבצע משלוח או להזמין מונית בעלות זהה כ-15 - 10$).

מכונית פרטית טובה, אמינה, בת 5-6 שנים עם קילומטראז' סביר יכולה לעלות $8,000-$15,000, כתלות בגודל, ביצרן ובקילומטראז'.

מיני-ואן (7 מקומות ישיבה) יכול לעלות 9,000-21,000$. יקר, אבל נוח במיוחד כשיש ילדים ובטיולים ארוכים. התקופה הראשונה כאן היא עמוסה ביותר מבחינת סידורים ובירוקרטיה ולעשות זאת בימי הקיץ החמים ללא אוטו, קשה מאד.

בנוסף לעלות הרכב יש לקחת בחשבון כי יש לשלם 6% מעלות הרכב לטובת registration של הרכב. אם הגעתם לכאן מבלי לרכוש רכב מראש, מומלץ לשכור רכב על מנת שיסייע בכל הרכישות לדירה החדשה. יתכן וזול יותר לשכור רכב מהארץ, כדאי לבדוק.

אפשרויות רכישת רכב:

כאן לא נהוג לעשות בדיקה במכון. אתם מצופים לקחת את הרכב לסיבוב, להסתכל מתחת למכסה המנוע, לבעוט בצמיגים ולקבל החלטה.

במידה ולא מצאתם תאום מושלם תשקלו:

  1. רכישת רכב מאדם פרטי דרך מודעה בעיתון: דורש עבודת רגליים רבה ורצוי מאד לבצע בדיקה של הרכב במוסך בלתי תלוי. עיתונים רלוונטיים: הבוסטון - גלוב ביום א', או עיתון שבועי בשם WANT AD, בו מתפרסמות מאות מודעות למכירת רכבים.
  2. רכישת רכב ממתווך (Dealer): יקר יחסית אבל מקבלים אחריות לתקופה קצרה (לרוב כ- 3 חודשים). מרביתם מרוכזים מחוץ לבוסטון רבתי (סעו לאורך 1.Rt בצפון או לאורך 9.Rt במערב).

 

מי שמעריך שלא יזדקק לרכב על בסיס קבוע יכול להשתמש ב Zipcar: שכירת רכב לפי שעה במחיר זול ממגרשי חניה הפזורים ברחבי העיר והחזרה למגרש אחר על פי הנוחות. מצריך מילוי טפסים והבאת אישור מחברת הביטוח בעת הרישום הראשוני www.zipcar.com.

העברת בעלות על הרכב

רכב שתקנו, יועבר על שמכם ולוחיות הרישוי שלו יוחלפו. במידה ואתם מבצעים קניה מאדם פרטי ודאו כי מסמך רשמי ושמו title נמצא בידכם מיד עם קבלת הרכב. היו מקרים בהם בעל הרכב הקודם שכח להשאיר את המסמך ולא ניתן לבצע העברת בעלות בלעדיו. הוצאת מסמך חדש כרוכה בתשלום ולוקחת זמן וללא העברת בעלות לא תוכלו לבטח את הרכב ולכן גם לנסוע בו. לאחר העברת הבעלות יש לגשת למכון רישוי למבחן (טסט) בעלות של כ- $30-$20.

  1. סידור ביטוח וקבלת טופס RMV-1 מסוכן הביטוח (אפשר לקבל במייל ולהדפיס). הכתובת על הטופס (ועל רישום הרכב אח"כ) צריכה להיות הכתובת שלכם.
  2. ללכת למחלקת רישום רכב עם ה RMV-1, עם הטייטל החתום ועם טופס נוסף חתום. משלמים עבור הרישום 50 דולר ועוד כמה דולרים עבור הלוחיות החדשות. בנוסף צריך לשלם 6% מעלות הרכב לטובת רישום הרכב במקום ובצ'ק או מזומן- הערכו בהתאם!
  3. מקבלים תעודת רישום (certificate of registration), לוחיות חדשות ומקבלים מדבקה עם שנת תפוגת הרישום. את המדבקה מדביקים בצד ימני עליון של לוחית הרישוי האחורית של הרכב (אם חסרה מדבקה עלולים לקבל דוח של פקח חניה). הטייטל יגיע אליכם בדואר לאחר חודש-חודשיים. מחליפים את לוחיות הרישוי של הרכב. את הלוחיות הישנות נא למסור חזרה למחלקת רישום הרכב כדי שיבטלו אותן).
  4. תוך שבוע מרישום הרכב צריך להעבירו inspection (כמו טסט אצלנו אבל הרבה יותר קצר ופשוט), נעשה בתחנות דלק עם סימן של Massachusetts Inspection ומקבלים מדבקה לשמשה הקדמית. כתובת מחלקת הרכב: 550 Arsenal Street Watertown, MA. פתוחים מדי יום מ-9 עד 5. לעתים יש שם תור ארוך וזה יכול לקחת שעה ויותר.

 

רישיון נהיגה

הרישיון הישראלי מאפשר לתייר לנהוג עד שנה ללא צורך ברישיון מקומי (חשוב לדעת שיש לשאת את הדרכון אתכם תמיד אם משתמשים ברישיון ישראלי). על פי החוק, תושב חייב ברישיון מקומי אחרי שהות של חודש. הוצאת רישיון מקומי מומלצת גם מכיוון שהוא מהווה מעין תעודת זהות אמריקנית, שעשויה לחסוך בעיות במגעים עם המשטרה ואפילו לאפשר לכם לשתות אלכוהול, אם אתם נראים צעירים מגילכם... והיא כרוכה בבחינה תיאורטית ומבחן דרך מעשי. למי שהחליט להוציא רישיון מקומי, כדאי לתכנן את הלימוד והטסט לשלבי ההתארגנות הראשונים.

מבחני נהיגה

ה-R.M.V אחראים על הנושא. את המבחן התיאורטי ניתן לעשות ללא תיאום מראש (למשל ב – Watertown Mall). ניתן לקנות מהם חוברת לצורך לימוד התיאוריה (בעלות סמלית) או להוריד מהאינטרנט בחינם. מומלץ לעבור על החוברת כי יש במסצ'וסטס חוקי נהיגה שונים משלנו, ועדיף לא לגלות אותם תוך כדי נהיגה בכביש... את המבחן המעשי ניתן לתאם טלפונית רק לאחר שעברתם בהצלחה את התיאוריה. בארה"ב הנבחן מביא רכב לטסט. הרכב צריך להיות מבוטח, תקין, אחרי טסט ועם מעצור יד בין שני הכיסאות הקדמיים. עפ"י החוקים המקומיים הנבחן צריך לדאוג למלווה בעל רישיון נהיגה אמריקאי של שנה לפחות שיהיה נוכח ברכב בזמן הטסט. רכב שכור בעייתי מכוון שמחייב אישור של חברת השכרה.

הערות כלליות על נהיגה במסצ'וסטס:

1. לפי סטטיסטיקה בלתי רשמית, הגורם מספר אחד לתאונות קשות יותר של ישראלים בבוסטון הוא פניות שמאלה. כאשר אתם בצומת של רחובות דו סטריים ופונים שמאלה, שימו לב שבניגוד לארץ, לתנועה שבאה מולכם בקו ישר יש אור ירוק באותו זמן, ויש להם זכות קדימה מן הסתם אז הם לא יאטו לפני הצומת בדרך כלל...

2. בהקשר בטיחות רחב יותר ולא רק לישראלים, המקום המסוכן ביותר בכבישי ארצות הברית הוא השוליים. נתקעתם עם בעיה כזאת או אחרת באוטו? תתקשרו למשטרה והם ישמחו להעמיד מאחוריכם ניידת עם אורות כחולים/אדומים מהבהבים כדי להפחית את הסיכון שייכנסו בכם כשאתם מחליפים צמיג.

3. אלא אם כן יש שלט שבפירוש אוסר על כך, מותר (אבל לא חייבים!) לפנות ימינה באדום, ומותר לפנות שמאלה מחד סטרי לחד סטרי באדום. שימו לב שההיתר הזה רלוונטי במסצ'וסטס, אבל לא בניו יורק.

4. כאשר חונים עם מדחנים שמוגבלים בזמן, אין טעם לחזור כעבור שעה או שעתיים כדי לשים עוד מטבעות, פקחי העירייה כל הזמן בודקים לוחיות רישוי ואם הרכב שם יותר זמן מהמותר יירשם דו"ח בכל מקרה, גם אם נותר זמן על המדחן.

5. יש רחובות מסוימים שמוגדרים כעורקי תחבורה חיוניים ואסור להחנות בהם כשיורד שלג. כמו כן, לכל רחוב יש את היום והשעה של ניקוי רחובות שבמהלכם גם אסור להחנות, יש לוודא את מצב שני הפרמטרים האלה בסביבות הבית שלכם.

6. היה ועצר אתכם שוטר בגלל מהירות או כל סיבה אחרת, חשוב מאוד לזכור שהשוטרים בארצות הברית אדיבים ומקצועיים אבל גם מאוד קשוחים. מומלץ לא להתבדח אתם, לא להמציא שום תירוצים, וודאי שלא להתעצבן, לא לעשות שום תנועות מהירות, והכי הכי חשוב, בשום פנים ואופן לא לצאת מהרכב! מה שאצלנו הוא חוסר פורמאליות אופייני וידידותי אצלם הוא סיבה לתגובה מיידית ומאוד אגרסיבית.

ביטוח רכב

שימו לב שיש בידכם רישיון נהיגה ישראלי מהסוג החדש אשר מצוין בו באנגלית שנת הוצאת רישיון הנהיגה (בשלב מסוים הוצאו בארץ רישינות ללא פרט זה, והטעות תוקנה בהמשך- ללא תאריך הוצאת הרישיון תחשבו לנהגים חדשים והביטוח יעלה הרבה יותר). כדי לקבל הנחה משמעותית בביטוח הרכב יש להביא מהארץ:

  • אישור באנגלית על העדר תביעות מחברת הביטוח ותדפיס ממשטרת התנועה המסכם את העבירות שביצעתם (או לא). ראו אישורים על עברכם כנהגים.
  • אישור מחברת הביטוח בישראל על העדר תביעות עליו יופיעו שמות שני בני הזוג (מי שעברו נקי לא יזדקק לכך).


ההנחה המכסימלית ניתנת לנהגים שבמשך 6 השנים האחרונות לא ביצעו עבירות תנועה (משטרה) ולא היו כנגדם תביעות (ביטוח). באופן כללי כדאי מאד להשוות מחירים.

AAA

כדאי מאד להירשם בארגון האמריקאי AAA. חברות בארגון מאפשרת רכישת ביטוח לרכב (יש לשים לב לכך שבניגוד לארץ, החברות בארגון זה היא אישית לנהג ולא לכלי הרכב, כך שכדאי לבטח כל נהג פוטנציאלי), הנחות להופעות, כרטיסי טיסה, אתרים, מלונות ואפילו חנויות ביגוד. כאופייני לשיטת הצרכנות פה, ההנחות יכולות להיות מטעות ויקרות יותר ממבצעים אחרים הקיימים בשוק. לחברות יתרונות רבים שחלקם הם: גרירה חינם באמצעות חיוג --1-800aaa-help, מפות חינם של כל אזור שחפצתם, ויכולת לקבל מסלול משורטט אישי. בנוהל זה, הנקרא triptik אתם מקבלים חוברת מסע אישית. מדריכי הטיולים של AAA יעילים כבסיס לתכנון טיול. בכל מדריך ישנם יהלומים ליד אתרים ומקומות ששווים ביקור, כדאי לקחת המלצות אלה בחשבון. 1800-222-8252 בפעם הראשונה כדאי לגשת למקום, בהמשך חייגו וקבלו בדואר. המשרד בעיר Needham או ב - Downtown Boston מקנה גם הנחה בביטוח - יש להזכיר זאת לסוכן, או לבטח דרכם. אתר האינטרנט שלהם www.aaasne.com. יתרון גדול הוא שחברים יכולים לקבל כל אישור נוטריוני, בחינם ב-AAA.

חניה

בברוקליין – כאמור, לקחת בחשבון שאסור לחנות ברחוב בלילה, ולברר כששוכרים דירה איך אפשר לרכוש/לשכור או לדאוג לחניה.

בקיימברידג' - החניה היא לבעלי היתר חניה (תושבי המקום) או עם מדחנים. לכל תושב שיש רכב, יש גם תו חניה לאורחים שניתן לשאול בעת ביקור בעיר. עם רישום הרכב על שמכם יפוג תוקף תו החניה שיש על הרכב. לכן מומלץ לסדר את תו החניה בעיריית קיימברידג' ברחוב ברודווי 344 (פתוחים מדי יום עד 8 בערב, מלבד שישי עד הצהריים). לצורך זה צריך:

1. הוכחת מגורים בקמברידג': שתי מעטפות דואר עם השם שלכם וכתובת המגורים החדשה שלכם, שהגיעו אליכם דרך הדואר (ולכן נושאות חותמת הדואר) בחודש האחרון. מכיוון שטרם תקבלו מכתבים מהבנק או מחברות התשתיות, פשוט שילחו לעצמכם דואר (יש סניף במסצוסט אבניו על יד כיכר פורטר)

2. תעודת רישום הרכב שקיבלתם במחלקת הרכב. הכתובת על תעודת הרישום צריכה להיות הכתובת שלכם בקמברידג'.

3. כ-25דולר. מקבלים תו חניה חדש וגם תו למבקרים. התו של הרכב שלכם תקף לכל קמברידג' (איפה שכתוב PARKING PERMIT) אבל תו המבקרים תקף רק לאזור המגורים שלכם. בשאר הערים – יש לבדוק.

כבישי אגרה

מומלץ להסדיר מכשיר EZPass שמאפשר תשלום אוטומטי בכבישי אגרה וחוסך עמידה בתור וחיפוש אחר כסף קטן. את המכשיר רוכשים באותו מקום בווטרטאון של העברת הבעלות. לאחר מכן יש לבצע את רישום הרכב באופן עצמאי באינטרנט. ניתן גם להרשם באינטרנט- ובמקרה זה המכשיר יישלח בדואר. https://ezpassmaineturnpike.com/EZPass/Home.do

תחבורה ציבורית

MBTA - מערך התחבורה הציבורית של בוסטון וסביבתה, הנקרא בקיצור גם ה- T. למרות שבעיקרון אפשר להגיע מכל מקום לכל מקום, מומלץ לוודא שמהמיקום בו תגורו יש קו נוח לאוניברסיטה, לבוסטון או למקום העבודה (בחורף זה קריטי). הרכבות התחתיות והעיליות זמינות, אבל לאוטובוס אפשר לחכות גם 30 דקות.

מפות ומחירי נסיעה באתר החברה: www.mbta.com ביה"ס מנפיק כרטיסים מוזלים לסטודנטים. יש לברר הנושא בתחילת שנת הלימודים ולראות אם העלות משתלמת ביחס לכמות הנסיעות הצפויה. ילדים מתחת לגיל 11 אינם משלמים כאשר הם נוסעים עם מבוגר. במערך התחבורה הציבורית של בוסטון משתלבות גם רכבות פרבריות )Commuter Rail).

אופניים

העיר וסביבתה שטוחים ולכן ניתן להסתמך על אופניים ואם רוצים אפשר גם לקנות נגרר או כיסא לילד.

תקשורת, חשמל, גז ומים

רצוי להזמין כבר מהארץ בעיקר אם אתם מתכוונים להיכנס לבית מיום הנחיתה. ברוב המקרים יש לפתוח חשבון חדש על שמכם. בררו עם בעל הבית.

חיבור לחשמל, טלפון, גז וכיוצ"ב:

ספקי החשמל והגז קבועים. בהתאם לגוף המספק את החשמל יש לפתוח חשבון ב- NSTAR או NATIONAL GRID. בהעדר מספר SSN החוויה תדרוש שיחות ארוכות עם שירות הלקוחות ומשלוח פקסים (לפחות פעמיים או שלוש) המוכיחים שאתם אנשים אמיתיים. קצת אורך רוח – בסוף כולנו חוברנו לחשמל, לגז ולאינטרנט.

ספקי התקשורת נתונים לשיקול דעתכם. בצעו סקר שווקים לעסקאות הכדאיות של ,RCN, Verizon Comcast. חברות אלו מספקות שירותי כבלים, טלפון ואינטרנט. טלפון נייד קיימות מספר חברות ומגוון רחב של תוכניות. תכניות עם התחייבות דורשות חוזה של שנתיים ויש בהן טעם רק אם קונים מכשיר מהחברה. בתכנית ללא התחייבות פשוט מגיעים לסניף עם מכשיר ומקבלים כרטיס סים ומספר.

תוכנות מומלצות: סקייפ, טנגו (ולמי שיש מכשירי Facetime - apple) מאפשרים התחברות קלה ונוחה (קשר טלפוני + תמונת וידאו) עם הארץ.

ספר טלפונים פרטי: לא תאמינו כמה מהר שוכחים מספרי טלפון חשובים מהארץ. הביאו תדפיס או קובץ של ספר הטלפונים בטלפון הנייד שלכם.

התקשרות ארצה ומהארץ: מעבר לשימוש ב- SKYPE ובאפליקצית FaceTime, קיימות מספר חברות מסחריות שמציעות מספר מקומי ישראלי. העלות כ-10-20 דולר לחודש ומקבלים מספר ישראלי עם מספר שלוחות שאפשר להקצות לשני הטלפונים הניידים של בני הזוג ולטלפון בבית. התשלום כולל שיחות נכנסות בחינם ללא כל הגבלה, וכן חבילת שיחות יוצאות בכמות משתנה בין חברה לחברה ובין שיחה יוצאת לטלפון קווי ולטלפון נייד. עלות השיחה למי שמתקשר מישראל למספר ישראלי זה הינה כעלות שיחה מקומית בישראל.

דיור

כללי

הדירות בארה"ב מאופיינות ע"י מספר חדרי השינה. חשוב לזכור שבניגוד לישראל, ספירת החדרים בדירה היא לפי חדרי שינה נטו ולא כוללת את הסלון. כמו כן, לעיתים שכר הדירה כולל את הוצאות החימום וחשבונות חשמל ומים (utilities) ולעיתים לא, כך שמומלץ לבדוק זאת מראש. לבעל הנכס מותר לחייב את הדיירים בתשלומי חשמל, גז, מים אך ורק במידה והתשתיות האלה על מונים נפרדים – כלומר, בבית משותף עם מונים עבור כלל הבית, שכר הדירה צריך לכלול בתעריף את החיובים הנ"ל. עבור כניסה ביולי, רוב הדירות מוצעות להשכרה במהלך החודשים מרץ-אפריל.

אתר אפשרי למציאת דירות וחפצים משומשים אחרים הוא www.craigslist.com (היזהרו מנוכלים!) לאחר שנמצאה הדירה לטעמכם - אם המקום מוצע ע"י מתווך, בחרו מתווך ובקשו ממנו את כל האופציות. יש להימנע ממצב בו שני מתווכים מראים לכם את אותה הדירה כדי שלא תדרשו לשלם דמי תיווך כפולים. נדרש לשים לב למרחק לבית הספר, לתחנת האוטובוס, האם קיימת חנייה (בברוקליין אסור לחנות ברחוב בלילה), האם מערכת החימום יעילה (עלות גבוהה כאמור) וכו'. בהעדר היסטורית אשראי, כתובת בארה"ב, מספר חשבון בנק מקומי – לעיתים התהליך של שכירת הדירה לא עובר חלק. הפתרון הוא הצגת מכתבים ומסמכים המראים שניתן לסמוך עליכם, אחרת המשכיר עלול לדרוש פקדון גבוה באופן בלתי רגיל. ככלל, עפ"י חוק, פיקדון ביטחון אינו יכול להיות בסכום העולה על חודש שכירות.

בניגוד לישראל, תשלומי ארנונה הם לא חובת הדיירים, והדבר כל כך מובן מאליו שהוא לא מופיע בשום חוזה, בעלי דירות לא ישרים עלולים לדרוש את זה מדיירים זרים שלדעתם לא יהיו מודעים לזכויותיהם, אין שום סיבה להסכים.

עוד כלי חוקי שחשוב לדעת כקלף מיקוח למקרה של וויכוח עם בעל הבית, אם בעל בית דורש פיקדון במעמד חתימת חוזה השכירות, לפי חוק הוא חייב להפקיד אותו בחשבון נאמנות נושא ריבית על שם הדייר. אם לא עשה כך, הדייר זכאי לפיצויים בשיעור פי שלושה מגובה הפיקדון. מעשית רוב בעלי הדירות לא עושים את זה, דעו שזאת זכותכם. גם בלי לראות את הדירה, למי ששוכר מהארץ, חשוב להסתכל בכתובת בגוגל ולהבין איפה הסופרמרקט הקרוב, איפה הבית קפה, איפה תחנת הרכבת. יש לוודא מראש מה מצב החניה מבחינת הדירה השכורה, יש או אין חניה פרטית, ומה מצב אפשרות הכביסה (האם יש או אין מכונת כביסה ומייבש בדירה עצמה ו/או בבניין (במרתף). אם יש, האם הם חינם או מופעלי מטבעות/כרטיס. אם אין, לחזור לסעיף הקודם ולבדוק גם איפה הלאונדרומט הקרוב...

בתים בארצות הברית בנויים מעץ ונושא השריפות נלקח מאוד ברצינות. לפי חוק, לכל חלל מגורים, חייבות להיות שתי דרכי יציאה נפרדות לגמרי, כאשר מותר לאחת מהן להיות סולם מהחלון, אבל חייבות להיות שתיים. שווה לוודא שאכן יש, ויתרה מזאת, לוודא שיציאת החירום לא חסומה בקופסאות וחפצים ישנים מאוחסנים וכדומה. אפרופו שריפות, מומלץ להשקיע כמה דולרים במטף ביתי, התוצאה של רוב השריפות מוכרעת בדקה הראשונה לכאן או לכאן.

הערה לגבי ביטוח דירה: בעלות נמוכה יחסית ($50-100) ניתן לבטח את תכולת הדירה. בהרבה חברות ביטוח ניתן להוזיל את עלויות הביטוח עם רוכשים חבילה שכוללת גם את ביטוח הרכב.

איך שוכרים דירה? כדי להתחיל בתהליך יש להחליט היכן רוצים לגור:

קיימברידג'

עיר יפה, בעלת אתרים היסטוריים רבים, עם ניחוח חזק של הרווארד, MIT ועוד. בקיץ יש הרבה אירועי רחוב ופעילות תרבותית ענפה (מוזיאונים, הרצאות, קונצרטים ועוד). בקיימברידג' יש מערכת חינוך מצוינת (יסודי, חטיבה ותיכון) ומעונות וגני ילדים ברמה גבוהה בדרך כלל. בעלי רכב יכולים להוציא אישור חניה קבוע בעיריה (גם אישור לאורחים). לפרטים:http://www2.cambridgema.gov/traffic/rpp.cfm ההתניידות בקיימברידג' קלה ונוחה מאוד ברגל או באופנים. למעשה, במהלך ימי החול כמעט ואין צורך ברכב. מרחקי ההליכה בין מקום המגורים, ביה"ס ומקומות הבילוי והקניות הם קצרים, מה עוד שקיים קושי במציאת מקומות חנייה לצידי הרחוב. גם לשם "קפיצה" לבוסטון, נוח יותר לקחת את הרכבת התחתית שהיא מהירה וזולה ולהימנע מחיפוש אחר מקומות חנייה בעיר.

ברוקליין

אחד מפרברי בוסטון הידועים ביותר: זו עיר קטנה המונה כ - 60,000 נפש. הרבה משפחות שלהן ילדים בגיל בי"ס בוחרות לגור בה, היות שהיא שלווה ונעימה במיוחד וידועה במערכת החינוך המעולה שלה. אפשר למצוא בברוקליין הרבה יהודים וישראלים. יש בה את כל השירותים היהודיים, כולל בתי כנסת לכל הזרמים, חנויות ומסעדות כשרות, חנויות ספרים בעברית, מוצרי יודאיקה, ואפילו תנועת צופים ישראלית. בשכונת Coolidge corner בברוקליין נמצא ריכוז ישראלי גדול ומכאן שהעברית נפוצה מאד, וכן גם מגוון שירותים ומוצרים ישראלים זמין במקום. בית הספר היסודי DEVOTION נותן שיעורי תגבור באנגלית ע"י מורות דוברות עברית והחברה עתירת הישראלים וישראלים לשעבר מייצרת סביבה אוהדת במיוחד לילדים בגיל בית ספר שהאנגלית אינה שגורה בפיהם (לפחות בתחילת התקופה).

עבור משפחות דתיות אורתודוקסיות ברוקליין מהווה אופציה כמעט אולטימטיבית מבחינת בתי כנסת, חיי קהילה דתיים, אופציות לרכישת מזון כשר וזמינות מסעדות כשרות ובמיוחד הקרבה לבית הספר הדתי - מיימונידס הממוקם בדרום ברוקליין (רחוב פילבריק). שני בתי הכנסת המרכזיים ממוקמים במרכז העיר (ברחוב גרין הסמוך לקולידג' קורנר) ובדרומה (בבית הספר מיימונידס). ברחוב הרווארד מגוון מקומות כשרים (כולל מספר מסעדות) וכן "הבוצ'רי" - הסופרמרקט הכשר המרכזי של בוסטון רבתי. חניה: אסור לחנות ברחוב בלילה בברוקליין לכן צריך לודא שמחיר הדירה כולל חניה. ניתן גם לשכור חניה בעלות חודשית של בין 180-150$. מומלץ מאוד לדאוג לנושא במקביל לשכירת הדירה.

ניוטון

פרבר יפהפה וירוק של בוסטון. במקום יש מוסדות לימוד ותפילה יהודים לרוב ובתי ספר יהודיים. גם ניוטון מהווה אופציה טובה למחפשים חיי קהילה דתיים אורתודוקסיים. הבתים כולם פרטיים והאזור מאוד אמיד וכפרי באופיו. החיים בניוטון נוחים מאוד אך דורשים רכב אחד לפחות למשפחה שכן המרחקים בתוך ניוטון וממנה לבוסטון ולקיימברידג' גדולים. קשה למצוא דירות בניוטון. רמת החינוך ברוב בתי הספר הציבוריים גבוהה מאוד. הספריות הציבוריות מצוינות, ובחינם, כמו בכל מקום אחר. שכר הדירה נמוך יותר וניתן בד"כ להשיג דירה טובה יותר בעבור כספכם. בניוטון נמצא גם ה - JCC, המרכז הקהילתי היהודי, שמעבר לשלל הפעילויות שניתן למצוא בו מציע גם מרכז ספורט משובח ויוקרתי ביותר הכולל בריכה, חדרי כושר וכל שאר העינוגים.

אפשרויות נוספות:

Somerville

עיר נחמדה הצמודה לקיימברידג'. היא אינה יפה כמוה אבל מחירי הדיור והמחייה בה נמוכים יותר. סטודנטים רבים גרים בה וזה יכול להיות פתרון טוב למשפחות עם ילדים קטנים שלא צריכים ללכת לבי"ס או גן ציבורי.

Lexington

לקסינגטון זו עיירה פאסטורלית ויפה, כמו שרואים בסרטים. כיכר במרכז, פסל וכנסייה. בקיץ יש הרבה פעילות לכל הגילאים. הדיור נחשב ליקר - כמו בשאר העיירות באיזור, מחיר הדיור בהתאם לאיכות החינוך הציבורי.

לקסינטון ממוקמת בתוך טבעת ה -95. מיקום מעולה וגמיש. חניה זו לא בעיה. מאד קשה להסתדר בלי מכונית. התחבורה בתוך העיר מאד מצומצמת וכך גם התחבורה הבין-עירונית.

הרבה ישראלים חדשים מגיעים ללקסינטון ומתגוררים ב״קיבוץ״: קומפלקס בתים/דירות. נחיתה קלה יחסית עם שכנות מקסימות שיעזרו לגלות מה קונים במקום סולת בסופר.

Sharon

שרון הינו פרבר מקסים וירוק דרומית לבוסטון עם אווירה כפרית ומערכת חינוך מהמובילות במסצ'וסטס. נוסדה ב-1755 ונקראה על שם אזור השרון בישראל, שרון במקור הייתה ישוב בעל רוב יהודי ועד היום ההערכות מדברות על כ 40% יהודים. לכן, תמצאו בשרון 7 בתי כנסת וקהילה יהודית תוססת.

בשרון תמצאו את אגם מאסאפוג ואינספור שמורות טבע ושבילי טיולים. אם אתם אוהבים טבע, אין מקום טוב יותר לחיות בו. הבנייה בשרון היא בנייה פרטית ביסודה, יש שכונות ובתים חדשים יותר מהאיזורים הותיקים יותר כמו ברוקליין או ניוטון ושיטחי הבנייה גדולים יותר.

החיים בשרון דורשים רכב אחד לפחות למשפחה, שניים בעדיפות. ישנה תחנת רכבת שאיתה ניתן להגיע לבוסטון ולאזורים נוספים.

Needham

נידהם בדומה לניוטון היא עיר שרוב הבניה בה היא בתים פרטיים. יותר ויותר ישראלים מתחילים לקנות בית בנידהם כי היא יותר זולה מניוטון, אך עדין נחשבת מאוד טובה מבחינת חינוך ואוכלוסיה. אין היצע גדול של דירות להשכרה כמו בניוטון.

נידהם גובלת מצד אחד עם ניוטון (קרוב ל-JCC ולכביש 95- יציאות 19 ו-18) ומצדה השני עם וולסלי. דבר נוסף בנידהם- יש לדאוג לפינוי האשפה: או באופן עצמאי (יש האומרים שזוהי ממש חוויה חברתית, או לשלם לחברה חיצונית (כ-30$ בחודש).

במרכז העיר יש סנטר קטן עם מסעדות טובות (גם אם אתם לא גרים פה - שווה ביקור), טריידר ג'ו, מרכז ללימוד מוזיקה, חנות צמר ועוד חנויות קטנות ונחמדות.

* לרווקים או זוגות בלי ילדים מומלץ גם לבדוק אפשרויות מגורים ב- Back Bay וב-Beacon Hill. שתי השכונות ממוקמות בלב אזור הבילוי של בוסטון. ניתן למצוא דירות נהדרות.

ריהוט

הכי נוח לרכוש את הציוד מאנשים שעוזבים – מומלץ להרשם לקבוצת "תינוקות" ביאהו (להלן), שם הכל מתפרסם, או דרך קבוצות הפייסבוק (להלן). ביוני קיים היצע גדול של ציוד וריהוט למכירה ממשפחות שעוזבות. קיים הבדל עצום במחיר בין ריהוט משומש לחדש. עלות רכישה של ציוד מלא מוערכת בסכומים של בין $2,500-5,000, כתלות באיכות, בכמות ובגודל הדירה (מיטות, ספות, כורסאות, שטיחים, וילונות, שולחנות, כסאות, מנורות, כלי מטבח, טוויזיה, מכשירי חשמל).

איקאה

ניתן לנסוע לאיקאה ולהצטייד בכל החסר בפעם אחת. כמובן שצריך להגיע למקום עם רכב פרטי (רצוי גדול) שיאפשר העמסת הציוד ולקיחתו הביתה. לחילופין, אפשר להזמין הובלה (ו/או הרכבה) הכרוכה בתשלום נוסף. מה שאתם לא עושים, רצוי מאוד לא לנסוע לבד. עפ"י תורת איקאה, הצרכן קונה את המוצרים ומביא אותם בכוחות עצמו לקופה. עסק מסובך כאשר מדובר במיטות, ספות, שולחנות וכד'. איקאה סטאוטון מציעה שירות איסוף – ממלאים רשימת מק"טים וכמויות, ואח"כ המוצרים נאספים ונשלחים אליכם. ניתן לבצע קניה ומשלוח תוך 24 שעות. עלות השירות כ- 100$. חשוב לוודא שכתבתם מק"טים נכונים, אחרת צריך להחזיר ולהחליף.

רשתות נוספות לרכישת ריהוט: Bob Furniture, Target, Walmart.

ריהוט בשכירות

שכירת ריהוט מתאפשרת דרך /https://www.cort.com. ניתן להזמין ריהוט מלא לבית, ריהוט לחדר ספציפי, או רהיטים ספציפיים.

רכישת ציוד משומש

YARD SALES למיניהם, הם להיט - אפשר למצוא דברים טובים במחירים מגוחכים, לרבות אופניים וציוד מכל סוג. הקושי הוא הזמן הרב שיש להשקיע. חנות\מחסן רהיטים משומשים לסטודנטים מנוהלת ע"י אוניברסיטת MIT. החנות נקראת The MIT Student Furniture Exchange ונמצאת ב- Brookline St., Cambridge 350. יש להביא תעודת סטודנט. החנות פתוחה כל יום בימי שלישי וחמישי בבוקר בין 10 ל-14. בכל מקרה כדאי לבדוק בטלפון: 617-253-4293. ניתן לשלם ולקבל הובלה מהחנות. www.craiglist.org הוא אתר "קח-תן" פופולארי ושימושי דרכו ניתן לבצע רכישה ומכירה באופן עצמאי. רשתות פופולאריות וזולות לציוד חשמל, מטבח, מצעים, מגבות וריהוט: ,K-mart, Costco, Target מזרונים רגילים לשינה ניתן להשיג ברשת חנויות הנקראת Mattress Discounters.


חינוך

בתי ספר וגני חובה - כללי

החינוך הציבורי בארה"ב הוא חינם. בקיימברידג', ברוקליין ובניוטון בתי הספר הציבוריים הם מעולים ומתחילים בגן חובה. יש גם בתי ספר יהודיים, פרטיים, בהם החינוך אינו ניתן בחינם אך ישנן מלגות מעולות – יש לבקש ולמלא טפסים בהתאם. חיתוך הגילאים נקבע לפי ה-1 בספטמבר ולא ינואר כמו בארץ. לפיכך, כדי לעלות לכתה א', צריך להיות כבר בן שש ב-1 בספטמבר. זה גורם לכך שישנם ילדים שבעת הגעתם לפה "יורדים כיתה" (ילידי ספטמבר-דצמבר). נושא למחשבה: האם תרצו שילדיכם ילמדו עם הרבה ישראלים אחרים, או דוקא שילמדו בבית ספר עם מקומיים ויחשפו לאנשים שונים?

גני חובה בקיימברידג'

נתון חשוב מאוד הוא שגן החובה בקיימברידג' מתחיל מגיל 4.5 (כל ילד שהוא בן 4 ב31 למרץ של אותה שנה)! זה יכול להוזיל מאוד את השהות והחינוך הוא טוב מאוד (למי שאוהב לימודי קריאה/כתיבה/חשבון בגיל כזה – מזכיר כיתה א'. רמת השקעה בחינוך טובה מאוד, כיתות קטנות של עד 20 ילדים ושתי מורות). אין צורך להרשם מראש בארץ לחינוך הציבורי. עם ההגעה פונים למרכז הרישום העירוני. גני Botanic שנמצא ליד מתחם ה Grahm & Parks אנגלית כשפה שנייה) מופעלים בבי"ס( ESL .Gardens בנוסף, ילדים מגיל 3 יכולים ללכת לחינוך ציבורי בTobin בכיתה מונטיסורית שנחשבת נפלאה. הבעיה היא שצריך להרשם לכיתה בינואר, ולהתגורר בקיימברידג' באותה עת... עוד נתונים ב: http://www.cpsd.us/FRC/K_reg.cfm, פרטים והרשמה במרכז רישום עירוני. טל': 617-349-6551.

בתי ספר בברוקליין

מערכת החינוך הציבורית ב Brookline נחשבת מהטובות ביותר בארה"ב. טל' מחלקת החינוך: 617-734-2400. עם הגעתכם יש להתקשר לטלפון מס': 617-264-6413 (רכזת תוכנית החינוך הדו-לשונית) ולתאם ראיון המתבצע בנוכחות מורה דוברת עברית. הראיון נערך רק במחצית חודש אוגוסט (הרישום אוטומטי, אין צורך לטפל קודם לכן). לצורך הרשמה לביה"ס יש להצטייד בהעתק חוזה שכירות המציין את מקום המגורים, תצלום דף מדרכון הילד הכולל את תאריך הולדתו, פנקס חיסונים (ראו סעיף חיסונים) ותעודת סיום שנה מביה"ס בארץ.

Devotion School: מערכת החינוך בברוקליין חילקה את בתי הספר בעיר למדינות מוצא ומספקת לכל אחד מהם מורה הדובר את שפת האם הנותן לילדים שעור תמיכה ביום באנגלית. שם התכנית: - ELL .English Language Learning ב- Devotion ניתן שיעור תמיכה ביום באנגלית ע"י מורה דוברת עברית, בו לומדים הילדים גם על התרבות האמריקאית וגם מציינים את חגי ישראל, דבר זה גורם לריכוז עצום של ישראלים בבית הספר. ביה"ס, הנמצא ברח' Harvard, מקיים מסגרת לימודים מגן חובה ועד סוף כתה ח'. שעות הלימוד בין 8:00 בבוקר ל- 2:30 בצהריים. זהו בית ספר ברמה גבוהה מאד, כיתות קטנות, וערכי לימוד והוראה מעוררי קנאה. צוות המורים שוהה במקום משעה 7:30 בבוקר ועד שעות אחר הצהרים המאוחרות. בביה"ס קפטריה המגישה ארוחה חמה במחיר $3-3.5. בביה"ס פועלת "מועדונית" עד שעה 17:45. המועדונית כוללת חוגים, הכנת שיעורים ופעילויות שונות ומומלצת לילדים הצעירים יותר בהעדר סידור אחר. יש להירשם בהקדם - כבר מהארץ! ילדים ישראלים שנבחנו והוגדרו כזכאים לתמיכה באנגלית וגרים מעל מייל מבית הספר זכאים להסעה מרחבי ברוקליין. ניתן ליצור קשר עם מזל, מרכזת תכנית ה ELL לכיתות K-3, או עם יעל מרכזת התוכנית לכיתות 4-8 להתייעצות. שתיהן מקסימות, בעלות רצון טוב ומהוות תמיכה אמיתית לילדים. טל' ביה"ס: 617-879- .http://www.brookline.k12.ma.us/Page/917 . 4400

BHS-Brookline High School: נחשב לאחד מבתי הספר התיכוניים המעולים בארה"ב. הלימודים מבוצעים בשיטה האוניברסיטאית (אין כיתת אם: לכל תלמיד מערכת קורסים עצמאית המותאמת לנטיותיו וליכולתו). יש מגוון גדול של קורסים ברמות שונות עד לרמות גבוהות ביותר. התאמת רמות על פי מבחני אנגלית שמבוצעים ביום הראשון. ההרשמה לקורסים מבוצעת בסיוע יועץ, וההישארות בקורס היא על פי רמת ההישגים. רצוי להקדים בהרשמה, כדי להבטיח מקום בקורסים הרצויים. מומלץ ליצור קשר ולקבל עוד בארץ את קטלוג הקורסים. אין אפשרות להירשם מהארץ וחייבים להיבחן לפני ההרשמה. בכל מקרה זה לא קורה לפני השבוע השלישי של אוגוסט ואז לצערנו כבר סגורים חלק מהקורסים.

בתי ספר בניוטון

לניוטון יש מערכת חינוך ציבורית מצוינת והיא נחשבת לאחת הטובות בארצות הברית. ההרשמה לבתי הספר היא דרך הבית ספר עצמו. בית הספר נקבע לפי אזור המגורים. כל בתי הספר נחשבים למצוינים. אחוזי התלמידים הישראליים בכל בית ספר משתנים בהתאם לאזורי המגורים של המשפחות הישראליות בעיר. בכל בתי בספר יש תוכנית של )ESL (ENGLISH SECOND LANGUAGE. תוכנית זו באה לעזור ולתמוך בילדים שאנגלית היא לא שפת האם שלהם.

בתי ספר יסודיים בניוטון שאוכלוסיית התלמידים הישראלים בהם הכי גבוהה: Countryside-Newton Highlands BOWEN-Newton Center Memorial Spaulding-Newton Center .Underwood

חטיבות ביניים בניוטון שאוכלוסיית התלמידים הישראלים בהם הכי גבוהה: Brown- Newton Centre Oak Hill- Newton Centre

תיכונים : Newton North Newton South לבעלי צרכים מיוחדים-Newton Central

בתי ספר יהודיים פרטיים

יש לזכור שבתי ספר אלה יוצאים לחופשה הן בחגים האמריקאים והן בחגים היהודיים.

Brookline שייך לזרם האורתודוכסי - מקביל לממלכתי דתי בארץ. שוכן בקצה שכונת :Maimonides ומיועד לילדים מגן חובה ועד כתה יב'. בית הספר מאופיין בכתות קטנות ושיטות חינוך מתקדמות. ביה"ס עושה מאמץ ניכר לקלוט ילדים מהארץ ולספק תמיכה בהתמודדות עם השפה האנגלית. כמו כן יש תוכנית העשרה בעברית עבור התלמידים הישראלים. יש צורך להירשם בהקדם האפשרי, עוד מהארץ. בנוסף יש בבית הספר חטיבת ביניים ו'-ח' ותיכון ט'-יב'. התיכון בפרט מתנהל באופן שונה מהארץ ומזכיר יותר קולג' אמריקני (ואכן מטרתו העיקרית היא הכנת בני הנוער לקבלה לקולג'ים מבוקשים). ניתן ליצור קשר דרך אתר האינטרנט: http://www.maimonides.org. שימו לב כי תהליך הרישום הוא ארוך וכי ישנה אפשרות לקבלת מלגות משמעותיות מאד עבור ישראלים.

JCDS: בי"ס יהודי הממוקם בווטרטאון, מרחק נסיעה של 15- 20 דק' מקיימברידג' או מברוקליין. אינו שייך לזרם דתי כלשהו ולשורותיו מתקבלים תלמידים מכל הזרמים. ביה"ס דוגל בשיטת חינוך פלורליסטית, והקשר לישראל מהווה חלק בלתי נפרד מהלימודים, אשר מתקיימים באנגלית ובעברית. בכל כיתה שתי מורות (האחת דוברת אנגלית והשניה עברית) - יתרון גדול המאפשר לילדים להבין את סביבתם ולהיות מובנים מיום הלימודים הראשון. יום הלימודים הסטנדרטי נמשך עד 15:30 וישנה אפשרות לתכנית afterschool בתוספת תשלום. זהו בית ספר פרטי ועלותו גבוהה אך ישנה קרן סיוע המעניקה 2 מסלולי הנחה שונים: יש לשים לב ולמלא את הטפסים המתאימים.

רש"י: בית ספר מצויין, שייך לתנועה הרפורמית.

סלומון שכטר: בי"ס השייך לתנועה הקונסרבטיבית. מגן חובה עד כתה ח'. בית הספר נמצא בניוטון ומחולק לשני קמפוסים במרחק 10 דקות נסיעה האחד מן השני. גן חובה - ג' באחד, כתות ד' - ח' בשני. יום לימודים עד 3:00 עד כתה ה', כתות ו'-ח' עד 4:00. צהרון מצוין עד 6:30. יש הסעות חינם לבית הספר לתושבי ניוטון. הסעות בתשלום מאזורים אחרים. ניתן למצוא מידע אודות בית הספר באתר: www.ssdsboston.org

Gann Academy: בי"ס תיכון יהודי פלורליסטי אשר ממוקם ב-Waltham.
http://www.gannacademy.org

Striar Hebrew Academy: אשר נמצא בשרון. www.striarhebrew.org

MetroWest Jewish Day School: אשר נמצא בפרמינגהם
http://www.mwjds.org

Cohen Hillel Academy: נמצא ב :Marblehead.
cohenhillel.org

בתי ספר בנידהם

יש מספר בתי ספר יסודיים טובים, ואז כולם מתאחדים לכיתה ו׳ (לבי"ס שנקרא High Rock), ממנו כולם עוברים ל-Pollard השייך לכיתות ז׳ וח׳. בהתחלה המעבר נשמע מסובך אך לא כך הדבר, מכיוון שזו אותה מערכת של בי"ס, פשוט במבנה אחר. יש תיכון אחד בעיר.

בתי ספר בשרון

רמת החינוך בבתי הספר הציבוריים גבוהה מאוד. ישנם 3 בתי ספר יסודיים:

http://css.sharon.k12.ma.us/pages/SPS_CottageStreetES
http://he.sharon.k12.ma.us/pages/SPS_HeightsES
http://ee.sharon.k12.ma.us/pages/SPS_EastES

חטיבת ביניים אחת:

http://ms.sharon.k12.ma.us/pages/Sharon_Middle_School

ותיכון אחד:

http://hs.sharon.k12.ma.us/pages/Sharon_High_School

בתי ספר ב - Cambridge

הרישום מוגבל לתושבי Cambridge. בהרשמה יש להביא חוזה שכירות חתום ע"י בעל הבית ואישור נוטריוני של המסמך. מרכז הרישום בבי"ס Ringe and Latin שברחוב Broadway. עם ההגעה לקימברידג', צריך לפנות למרכז הרישום העירוני. בשלב ראשון, במהלך חודש אוגוסט, יעברו הילדים בחינה באנגלית. אם התמזל מזלכם והילדים אינם יודעים אנגלית תשלחו לתכנית של English Immersion, כיתות קטנות עד 20 תלמידים שאינם דוברי אנגלית עם 2 מורות/ים, ונפלאות/ים עם משאבים מרובים, שבהם לומדים ילדים מכל העולם. כל כיתה היא בבל קטנה, אבל הילדים ממש לומדים לדבר, ופוגשים חברים מכל העולם במצבם. כרגע התוכנית מופעלת בביה"ס Graham & Parks (בדיוק מול מעונות ה Botanic Gardens). בחטיבת הביניים התכנית פועלת בבי"ס Vassal Lane ובתיכון CRLS.

ילדים ששולטים בשפה האנגלית באופן שוטף יופנו למערכת העירונית לפי הגרלה. יש הסעות לכל בתי הספר, המערכת היא מצוינת: התקצוב למערכת החינוך הציבורית הוא על פי הרשות המקומית. ישנן תוכניות After school בתשלום, עד השעה 17:00 בערך.

בי"ס Luther King (הפתוח): נמצא על יד מעונות Peabody.

בי"ס Luther King (הלא פתוח): כיתות קטנות של ילדים מהסביבה וילדים של סטודנטים מהרווארד ואוניברסיטאות אחרות. שעות הלימודים: 8:40-3:00.

בי"ס Tobin: בי"ס ציבורי בשיטת מונטסורי. בבית הספר יש קייטנות וימי כיף שנותנים גיבוי לחופשים של בית הספר. אלה ניתנים במחירים מסובסדים וכוללים טיולים, סרטים וביקור במוזיאונים.

בי"ס Graham & Parks: צמוד למעונות ה- Botanic Gardens, בבית ספר זה יש מסגרת של ESL לדוברי שפות זרות. זוהי כיתה עם צוות מורות ייחודי להוראת אנגלית כשפה זרה.

צהרונים בקיימברידג'

חשוב מאוד! בתי הספר היסודיים נגמרים מוקדם, ולפעמים צריך תוכנית המשך ( After School Community Center ,המקורות שלעיל יכולים לעזור גם בזה. למשל .)Program (טל': 617-547-6811). יש גם תוכניות של הארגונים היהודיים ("קשר" טל': 617-576-0830).

בתי ספר בלקסינגטון

בלקסינטון יש בית ספר תיכון אחד, 2 חטיבות ביניים ו-6 בתי ספר יסודיים. שייכות לבית הספר נקבעת לפי כתובת המגורים (כשהולכים לבקר בקיץ, כדאי להביא חוזה חתום - אם יש), ואין גמישות בנושא בחירת בית הספר. מערכת החינוך טובה מאד, הכיתות קטנות יחסית לארץ, אבל גדולות יחסית למה שרגילים פה.

ישראלים יש בכל מקום - את זה אנחנו יודעים - מבחינת בתי הספר תמיד נדמה שהריכוז הגבוה ביותר הוא פיסק (Fiske) ואחריו אסטברוק (Estabrook) - ככל הנראה בגלל הכתובות של הקומפלקסים השונים.

יש בעיירה גנים שונים - הפופולרי ביותר בין הישראלים הוא גן חב״ד. המנהלת ישראלית, הצוות חם מאד ויש קבלת שבת בימי שישי בדיוק כמו שאנחנו רגילים בארץ.

בתי ספר ישראליים משלימים

בתי הספר הישראליים המשלימים הינם ארגונים ללא מטרות רווח (מלכ"ר) ומקורות ההכנסה נגבים מדמי ההשתתפות. מטרתם לחזק את הזהות הישראלית-יהודית, תוך קידום לימוד השפה העברית והתרבות הישראלית והיהודית. שעות הפעילות הן אחר הצהריים (פעם/פעמיים בשבוע).

בית הספר הישראלי המשלים בברוקליין מיועד לתלמידים דוברי עברית בגילאי גן חובה עד כיתה ו' והוא פונה למשפחות דוברות עברית. השיעורים לרוב הגילאים מתקיימים פעמיים בשבוע. 
www.boston-ics.org/hebrew.htm

לקסינגטון וסד בכדי ליצור מסגרת חינוכית וחברתית לילדי משפחות ישראליות בלקסינגטון והעיירות הסמוכות לה. לבית הספר דירקטוריון המורכב מהורי תלמידים, והוא מנוהל על ידי מנהלת בית הספר והמנהלת האדמיניסטרטיבית.
israelischooloflexington.org/he

מרכז עברי ניוטון בעל מטרה לחזק, לשמר ולהעשיר את השפה העברית בקרב הילדים בני המשפחות הישראליות/יהודיות הגרות בבוסטון והסביבה.
www.merkazivri.com/he/about

*מסגרות חינוך נוספות ללימוד עברית, המעוניינות להתווסף לרשימה זו, מוזמנות לפנות ל-IAC בכתובת [email protected]

חינוך לגיל הרך

בארה"ב אין חינוך ציבורי לגיל הרך כמקובל בארץ, לכן המחיר יקר. פעוטון (לגילאי שנה) יעלה בין 1800- 2500 דולר לחודש.

רישום לגני ילדים ומעונות בקיימברידג'

מקומות טובים להתחיל את החיפוש אחר גנים (בנוסף לפורומים השונים): 

  • האתר: childcare.harvard.edu
  • מחלקת העירייה: Department Of Human Services Program נותנת רשימה של תוכניות לגיל הרך שנמצאות בתוך בתי"ס ציבוריים. טל': 617-492-0235, רלוונטי גם לקיץ.
  • ב-Office Of Child Care Services אפשר לקבל רשימה של כל המשפחתונים המורשים. טל': 617-547-1063. הרשימה עולה כמה דולרים. ברוב המכריע של הגנים אין ארוחות צהריים וצריך לשלוח אוכל מהבית.

 

Botanic Gardens Children’s Center: הגן הצמוד למעונות האוניברסיטה בבוטניק גארדנס. יתרון- קרוב מאד למתחם המגורים המוצלח של הבוטניק גארנדס (נמצא ממש בתוך המתחם, דקה הליכה מהבית). חסרונות- מדיניות חופשים מאד מרחיבה, הקרבה יכולה להקשות על הילד שיבלבל בין הבית לגן.

Children’s Village : מומלץ, הרבה חום ואהבה, צוות יציב וותיק, תוכנית אוכל מסודרת עם מחשבה, מעט ימי חופש יחסית.

גן הילדים במעונות Peabody: פתוח בין השעות 8:15-17:45. גן נהדר המחולק לחמש כיתות עפ"י הגילאים (3 חודשים עד 5 שנים). בשלוש הכיתות הנמוכות 7 ילדים ושלוש גננות. בשתי הכיתות הגבוהות 16 ילדים עם 3 גננות ועוזרת. צוות טוב, אחראי. תכנית לימודים עשירה ומגוונת, הקפדה על תזונה, שימוש בחומרים הטובים ביותר ליצירה וטיפול בילדים.

טיול יומי בחוץ, גם בחורף (למעט ימים עם מזג אויר קיצוני). מעורבות גבוהה של ההורים בפעילויות בגן. רגישות לילדים שבאים ממדינות אחרות. יקר מאד אך משתלם. אפשרי גם יום חלקי או מס' ימים בשבוע. אם נרשמת למסלול מסוים (חלק מהיום או חלק מהשבוע) קשה מאוד לשנות זאת, כי הגן מתמלא במהירות. ניתן לרשום את הילדים ליום מלא ואחר כך לסגת.

כדאי להירשם כמה שיותר מהר. מוצע ליצור קשר טלפוני ולדבר עם מנהלת הגן על כל שאלה לגבי הגן. כדאי ליצור קשר טלפוני אחת לשבוע ולנדנד - באופן שאינו אופייני לארה"ב - זה עובד! ציינו בטופס ההרשמה לגן שהגשתם בקשה למגורים ב - Peabody Terrace. הנתון מעניק עדיפות בתהליך הקבלה לגן.

Harvard Yard: גן ילדים קואופרטיבי. כתובתו : Francis Av 25 (ליד Divinity School)
טל': 617-547-3432 או 617-576-0107.
כל הורה משתתף בעבודה בגן בכיתת הילד במשך שלוש שעות בשבוע. הילד מביא ארוחת צהריים. ארוחת עשר וארבע - ניתנת בגן.
הגן נפתח ב - 8:30 ונסגר ב - 17:30. ניתן לשהות יום חלקי (עד 14:00 או 15:00). המחיר תלוי בגיל הילד.

גני הילדים של הרווארד: בתור הערה כללית, גני הילדים של הרווארד מאוד מאוד קשים לקבלה, מספר המקומות מוגבל מאוד, יש עדיפות כל שנה לילדים/תינוקות אשר ממשיכים באותו גן ו/או מצטרפים לאחים או אחיות שלהם שכבר נמצאים באותו גן, עדיפות שנייה לילדי סגל האוניברסיטה, עדיפות שלישית לסגל זוטר ודוקטורנטים שהם גם סוג של סגל זוטר כמו גם עובדי המוסדות המסונפים למיניהם, ורק אחרי זה תלמידים "רגילים". במלים אחרות, בשביל שילדכם יתקבל, צריך שההפרש בין מספר המקומות שמתפנה נטו (ילדים שמתבגרים והולכים לבית ספר פלוס ילדים שהוריהם עוברים לעיר אחרת, מינוס אחים ואחיות שמצטרפים) ומספר המבקשים יהיה מספיק גדול כדי שכל מי שבקבוצת עדיפות גבוהה יותר יתקבל, וכל מי שבאותה קבוצת עדיפות ונרשם מוקדם יותר מכם יתקבל, ואז המקום הבא של הילד או הילדה שלכם... מה עושים? חריצות ובנוסף המלצה: למנהלי הגנים השונים, למרות שהם לעולם לא יודו בזה, יש המון שיקול דעת ועומדים לרשותם גם כמה מקומות לטובת האוכלוסיה הכללית למען גיוון וכיוצא בזה. אם במקרה מזדמן לכם להיות בבוסטון מספר חודשים לפני, אל תפסחו על ביקור מושקע (חצי שעה–שעה) בגנים שרציתם להתקבל אליהם. תשאלו, תתעניינו, תספרו על המשפחה שלכם והילד שלכם, מה מייחד אותו, איך כבר בגיל הזה רואים את האופי שלו, כמה אתם תתלהבו אם הוא יהיה באותו גן, וכל דבר אחר שיגרום להם לזכור אתכם לטובה.

גן "אלף בית": גן יהודי בקיימברידג' לילדים מגיל שנה וחצי עד חמש. ברוב הקבוצות יש גם מורה דובר/ת עברית (מקל מאוד על ההתאקלמות, קצת מקשה על למידת אנגלית במהירות).
הגן פיזית נמצא בקומה התחתונה של בית כנסת, ועם חום ואהבה של המטפלים. סה"כ גן מומלץ. המחירים באתר ניתנים להנחות קטנות ומלגות שונות:
http://www.alefbet-childcare.org
בנוסף, היו בשנים קודמות מלגות מיוחדת של ה-JCC לגנים יהודיים וכדאי לברר בענין.

East End House: אופציה נוספת בקיימבריג' החל מגיל 15 חודש. הגן נמצא במרכז קהילתי ותיק במזרח העיר. הוא משמעותית זול מגנים אחרים בקיימבריג' והאווירה בו מאוד חמה ומיוחדת. הגן מספק 3 ארוחות (לא כך בכל הגנים האחרים) וגמיש בשעות.
http://www.eastendhouse.org

Family Day Cares: קיימים הרבה משפחתונים אבל יש לבדוק היטב מה מצבם. הרבה יותר זול וחייבים לראות בעיניים ולהתרשם. כאמור, החברה להשמת ילדים בגנים שנשכרה ע"י האוניברסיטה מספקת פרטים גם על משפחתונים.

גן ילדים ברחוב 80 Trowbridge: החל מגיל שנתיים שיש עליו המלצות רבות.

גנים בברוקליין וניוטון

גן ב –JCC ניוטון: אופי יהודי, אפשרות ליום לימודים ארוך. מפעיל קייטנות קיץ. 20 דקות נסיעה מ- Brookline. שרי: טל': 617-965-1370.

גן ב – JCC ברוקליין: נמצא בברייטון – שכונה בקצה ברוקליין. טל': 617-278-2950. ניתן לקבל סיוע כספי בעזרת מלגה. לפנות לטל': 617-558-6425.

גן חב"ד ברוקליין: אופי דתי (מאד ליבראלי – לא קיצוני וללא כפיה). אפשרות ליום לימודים ארוך. מקבלים מגיל שנתיים. טל' : 617-731-5330.
יתרונו הגדול באווירה הישראלית החמה יחסית ובכך שחלק מהגננות דוברות עברית, דבר המקל מאוד על הקליטה. בגן זה מוגש מזון חם. שימו לב – הגן כמו כל הגנים היהודים, בחופש גם בחגים היהודיים ובחלק מהחגים הכלליים האמריקאים.

גן חב"ד בניוטון - Jewish Creative Preschool: הגן מציע תכניות לגילאי 18 חודשים עד 5 שנים, יום חלקי או מלא עד 17:00. טל': 617-244-1200 אתר: www.jewishcreative.com

גן Shaloh House: ברוקליין. מקבלים גם לפני גיל שנתיים, שייך לחב"ד. חום, אהבה, מחירים זולים יחסית. אפשר גם לקבל הנחה, תבקשו טפסים לשם כך.

Yal-Day-New ("ילדינו"): מגיל 0 עד 5, פתוח 08:00-18:00, אפשר רק עד 15:30, המחיר יורד עם הגיל. מומלץ בחום. סגור בחגים היהודיים בלבד ופתוח בחגים הכלליים. ניתן להתקשר ולבקש שישלחו מידע בדואר.

גן אתי: בברוקליין לא רחוק מבי"ס Devotion. גן פרטי מנוהל ע"י ישראלית לשעבר. הרבה חום ואהבה ומסגרת הרבה פחות נוקשה מגנים אמריקאים. מוגבל ל– 15 ילדים מגיל שנה עד 5. טל': 617-730-5485.

גנים בשרון

JCC: שלוחה של הסניף הראשי שקיים בניוטון
http://www.bostonjcc.org/Early Learning-Centers/Locations/Sharon.aspx

HERTZ: נמצא בטמפל ישראל -hertznurseryschool.org

 http://www.striarhebrew.org :Striar Hebrew Academy 

*גנים נוספים להשתלבות ילדי ישראלים, המעוניינים להתווסף לרשימה, מוזמנים לפנות ל-IAC בכתובת [email protected]

 

קייטנות ומחנות קיץ

Grossman Camp, JCC Greater Boston

זהו מחנה יומי במחזורים של שבוע (5 ימים), הילדים מחולקים לפי קבוצות גיל, בדומה לצופים בארץ. היתרון הגדול הוא ריבוי ילדים דוברי עברית ויש אף מסלול ייחודי לדוברי עברית. האוטובוס אוסף בשעה 8 בבוקר ומחזיר בשעה 4 אחה"צ את ילדי ברוקליין, קימברידג' והסביבה (כ- 40 דקות נסיעה).

פרטי התקשרות:
JCC Grossman Camp
Tel: (617) 244-5124
www.grossmancamp.org

ל- JCC יש גם קייטנה קרובה יותר (ממוקמת בניוטון ב- Nahanton Street, Newton, MA 333 02459) שקוראים לה קליידסקופ לאומנות וריקוד.
http://www.bostonjcc.org/Camps-and-Vacations/Kaleidoscope.aspx
ניתן להגיש בקשה ל- scholarship (טופס מיוחד שאפשר לקבל מהם ישירות ובאתר).

מחנה "ביחד"

מחנה ייחודי בן 12 ימים בסגנון Sleep Away לדוברי עברית בכתות ג'-ח', בשיתוף "הצופים", ארגון .NJY Camps-ו IAC

קייטנות עירייה/מתנ"ס בברוקליין

יש בברוקליין קייטנות עירייה/מתנ"ס בעלויות נמוכות יותר הפזורות בבתי הספר השונים בברוקליין. חפשו באתר הקייטנות של ברוקליין שכולל חוברת עם הפרטים השונים.

עוד מטעם ברוקליין יש תוכניות/קייטנות קיץ שנקראות: SmartSummers. גם הן זולות מהקייטנות הפרטיות בהרבה וממוקמות לרוב בתיכון (בתוך ברוקליין). נושאי הקייטנה: אומנות, במה, בישול ואפייה וכו'. בקייטנות אלו אפשר גם לבחור את השעות (עד הצהריים או עד אחר הצהריים לפי הצורך).
 http://www.brooklineadulted.org/smartsummers/SmartSummers2014.shtml

בכל שנה מתקיים במהלך חודש ינואר מעין "פסטיבל" קייטנות שבו כל מסגרת שולחת נציגות ומקימה דוכן בתיכון בברוקליין. אז ניתן להתרשם מהמבחר העצום והכולל של הקייטנות. בנוסף, בכל בית ספר מונחים עלונים של הקייטנות השונות לקראת הקיץ.

לילדים מעל גיל 10 - מומלץ מאוד להירשם לקורסי שייט בקיץ במועדון השייט של בוסטון:
http://www.community-boating.org
במועדון שייט זה עלות החברות תלויה בגובה הכנסתכם (לבעלי הכנסה נמוכה – עפ"י דיווח ללא צורך במסמכים - החברות עולה $1-250 (לכל העונה). החברות מזכה בני נוער בקורס בסיסי בן שבוע (שעתיים ביום), קורסי המשך ויציאה חופשית לצ'ארלס. לצורך קבלה, יש לעבור מבחן שחיה (ניתן לעשותו ב - JCC). אפשר גם להביא מהארץ אישור (באנגלית) שהילדים יודעים לשחות. כדאי להקדים ולהירשם כי העונה לילדים מסתיימת לפני סוף אוגוסט. מומלץ- חוויה נפלאה לילדים.

"איתנים" – מחנה קיץ לנוער

סמינר ארצי למנהיגות ויזמות אשר מתקיים בחוף המערבי. מיועד לבוגרי כתות ט'-י"א מהקהילה הישראלית-אמריקאית ויהודית-אמריקאית. במהלך השבוע מקבלים המשתתפים כלים של ניהול פרוייקטים, מנהיגות, יזמות וחיבור לישראל. קישור לאתר תכנית איתנים: .http://israeliamerican.org/boston/programs/iac-eitanim-boston


תרבות פנאי

השכלת מבוגרים

בוסטון היא המקום לעשות קורסים בכל תחום העולה על רוחכם. זאת ההזדמנות שלכם! ההיצע עצום. יש חוברות המרכזות את הקורסים העירוניים הניתנות חינם בספריות, בחנויות ובמכבסות המקומיות.

  • Brookline adult & community education center  - מרכז השכלת המבוגרים של ברוקליין. מומלץ בחום (ניתן להשיג החוברת און ליין באתר העירייה).
  • המרכז להשכלת מבוגרים בקיימברידג' - בלב קיימברידג', מרחק 2 דקות מבית הספר ומהרווארד סקוור, שוכן המרכז להשכלת מבוגרים. בני זוג שרוצים לתכנן לעצמם פעילויות העשרה, החל מבישול, תכשיטנות, ציור, שפות, דיבור בפני קהל ועוד ועוד, ימצאו באתר מקור רב ערך. .http://www.ccae.org/
  • http://www2.newtoncommunityed.org - המרכז להשכלת מבוגרים בניוטון 
  • Harvard Extension 
  • The Hebrew College מאפשר נטילת קורס חינם אחד בכל סמסטר לכם ו/או לבנות/ בני הזוג. זוהי הזדמנות יוצאת דופן לחוות את הפן היותר עמוק של יהדות ארה"ב. הקולג' ממוקם בלב ניוטון במתקן חדש ונוח, ויש לו ספריה עשירה למדי, כולל ספרים בעברית. קיימת תחנת T קרובה.

 

חוגים

צופים ישראלים בבוסטון – שבט אופק:

תנועת הצופים הישראלים מקיימת פעילות ב- Brookline מכיתה ג' ואילך, בימי ראשון בין 4-6.
http://www.zofim.org.il
המפגשים מתקיימים ב-Temple Emeth בכתובת: Grove Street, Brookline, MA 194. Facebook Group: https://www.facebook.com/shevet.ofek.7

ספורט מופעי ספורט

כרטיסים לליגות השונות רצוי להזמין בתחילת העונה (דרך האינטרנט או משרד כרטיסים). בכל מקרה מומלץ לצפות לפחות במשחק בייסבול אחד של ה - Red-Sox ובמשחק כדורסל אחד של ה- Boston Celtics ומשחק הוקי קרח של BRUINS וכן למשחק הפוטבול בין הרווארד לייל או של הניו אינגלנד פטריוטס. אלו הפנינגים לכל המשפחה וגם כאלו שאינם חובבי ספורט מושבעים נהנים מאד מהאווירה המיוחדת. רכישת כרטיסים דרך: 'Ticketmaster.com, valueamerica.com, Ticketsnow.com stubhub.com, seatgeek.com ועוד

Coed Jewish Sports

דרך מצוינת לשלב ספורט והיכרות עם חבר'ה יהודים צעירים (גילאי 20-45). תחומי ספורט: כדור עף, סופטבול, בואולינג, גולף, סקי ועוד. הכל למתחילים ומתקדמים. בכל ליגה משחקים כ- 120 יהודים. לפרטים, ניתן ליצור קשר עם דון (דובר עברית): 781-453-9599 ובאתר www.coedjewishsports.org

סקי

לחובבי הסקי מביניכם, לניו אינגלנד יש הרבה מה להציע בתחום סקי אלפיני, סקי נורדי, סנובורדינג או אפילו השכרת אופנועי שלג. ראוי לציין כי המתחילים יפיקו מן העניין את המירב. למתקדמים יותר, זו אינה אירופה או הרי מערב ארה"ב. כאן ההרים נמוכים יותר, השיפועים מתונים בהרבה ומזג האוויר גורם לשלג להיות "רטוב" בהרבה מקרים או שפרצי הרוחות גורמים לטמפרטורה נמוכה עד כדי מינוס 20 צלזיוס שמקשה על ההנאה

יש אתרים במרחק שעה נסיעה מבוסטון, אבל האתרים המקצועיים מרוחקים שעתיים עד ארבע שעות נסיעה מהעיר.

מומלצים:
ניו המפשייר: Sunapee, Loon, Waterville ולאמיצים שמחפשים מסלולים "שחורים": Cannon.
מיין: Sunday River - מדי שנה, בכריסטמס, מתארגנת קבוצה. להצטרפות עקבו אחר פרסומים בקבוצת המייל (יאהו) שנקראת "תינוקות" (להלן).
ורמונט: Killington - האתר הגדול מכולם בחוף המזרחי.
קרובים יותר:
Nashoba Valley: אתר הנמצא על כביש מס' 2. מומלץ למתחילים. גולשים גם אחה"צ ובלילה לאור תאורה.
Wachusetts: כשעה מערבה מבוסטון. גולשים גם בלילה לאור תאורה.
למתחילים במיוחד: אתר סקי קטן, נגיש ומשפחתי בעיירה Shrewsbury שבדרך ל Worcester.
לילדים: עיריית ברוקליין מקיימת קורס גלישה בערב לילדים, 6 פגישות במחיר אטרקטיבי.

  • בכל האתרים יש בי"ס לגלישה לילדים. אפשר להתחיל אפילו מגיל שנתיים וחצי.
  • ציוד רצוי לשכור בעיר במחיר דומה לאתר אך באיכות טובה יותר ($15-30).
  • כרטיס מעליות יומי יעלה $40-65 בממוצע.
  • רצוי לתכנן סקי בימים שני-שישי כי אז אין תורים ואף יותר זול. כדאי לבדוק דילים מכל הסוגים: ילדים חינם, קורס חינם, שניים במחיר אחד וכו'. כמו כן, למי שמתכנן לגלוש הרבה, בתקופת הקיץ נמכרים סקי-פס לעונה שלמה במחירים מאד אטרקטיביים. בדרך כלל לקבוצת אתרי גלישה. בררו!
  • לכל אתרי הסקי יש אתרי אינטרנט וניתן לברר דרכם מחירים, שיעורים ופרטים נוספים.

 

טיולים

בבוסטון יש פינות חמד, מוזיאונים, טבע והיסטוריה שלא כדאי להחמיץ. מספיק אם נזכיר את ה - Freedom Trail Bunker Hill Monument, האנייה "קונסטיטיושן", מוזיאוני הרווארד, רוקפורט, אגם Walden מעולה לרחצה בימי הקיץ המהבילים. רכשו מדריך טוב לבוסטון והסביבה ונצלו את הזמן. הערה זו נכונה גם לגבי קיימברידג': אל תחמיצו את בית לונגפלו בקיימברידג' ואת בית הקברות מאונט אובורן שנחשב למקום היפה ביותר בקיימברידג' וסביבתה לראות בתקופת השלכת.
שלכת - Yankee Magazine בחר את רשימת 25 המקומות היפים בניו אינגלנד לראות שלכת ומציג מפה מתעדכנת של השלכת. ההרים הלבנים עוצרי נשימה בתקופה הזו.
פסטיבלים - חודשי הקיץ ועד אוקטובר מתאפיינים בעשרות פסטיבלים ואירועי חוץ. מפסטיבל הדלעות ב-Keene , דרך ירידים חקלאיים עם מתקנים לילדים, אירועי Halloween בעיר המכשפות ב-Salem, ועד לקרנבל קאריבי ברחובות קיימברידג'.
קייפ קוד - עמוס מאד בחודשי הקיץ וקשה למצוא מקום, ניתן להזמין מקומות מהארץ לאוגוסט: www.capecodtravel.com או לנסוע בספטמבר לאחר שיא העונה.
ניו יורק קרובה, ולמנהטן תמיד יש מה להציע. נסיעה לניו יורק באוטובוסים בין-עירוניים היא הזולה ביותר: Peter-Pan, GreyHound.

קמפינג, בקתות וחיות אחרות
לאוהבי לינת השטח יש המון אתרי קמפינג בכל מקום. העונה היא ממאי עד סוף אוקטובר. לאחר מכן ניתן למצוא בקתות ברמות שונות ומסוגים שונים הזמנות באתר RESERVAMERICA מומלץ בחום- בעיקר בימי שלג קרים!

טיולים ופעילויות עם ילדים
לאירועים עם ילדים בקיץ, בסתיו ובכל השנה שווה להסתכל ב- Mommypoppins.boston.com שמציג אירועים מתעדכנים על כל דבר שזז בבוסטון ובסביבה.

הרבה מאוד אתרים מתארים את "50 הדברים שצריכים לעשות עם ילדים בבוסטון". נוסיף שבימי הקיץ המהבילים אפשר פשוט לשים בגדי ים וללכת לאחת הגינות הציבוריות. העירייה פותחת ברזים ואפשר לבלות שם יום שלם. גינות כאלה נמצאות בפארק דניהי, בקיימברידג' קומון, בגינה ברחוב סקרמנטו ועוד.

שווה לרכוש לפחות חוברת אחת של The Boston Parents Paper. זוהי חוברת מצוינת וכמעט בחינם שמכילה מידע רב על אתרים מעניינים, אטרקציות, פעילויות ועוד בבוסטון והאזור.
מדי חודש יוצא לאור גיליון חדש. פרטי המערכת: טלפון: 617-522-1515 [email protected] אפשר להתעדכן באתרים: www.boston.com ,http://boston.parenthood.com.

מדי יום שלישי בבוקר, בין השעות 9:30-12:30, מרכז IAC פתוח להורים, תינוקות, פעוטות וילדים מתחת לגיל 5. מרכז IAC מציע ספרים וצעצועים והיכרות עם הורים וילדים אחרים. אין צורך בהרשמה מראש. פרטים נוספים באתר: http://www.israeliamerican.org/boston/iac-events/ima-merkaz-21

Hebrew Play: קבוצה מודרכת ללימוד עברית לפעוטות בדרך חווייתית. יחד קוראים סיפורים ישראליים, שרים שירי ילדות ומוזיקה ישראלית. הילדים משתתפים בפעילויות ומשחקים מגוונים בשפה העברית. התכנית פועלת במגוון מקומות, כולל ברוקליין, ברייטון, ניוטון וארלינגטון. http://www.hebrewplay.net/

ספריות
המנוי לספריות העירוניות בבוסטון, בקיימברידג', בברוקליין והסביבה הוא בחינם. בספריה ניתן להשאיל גם סרטים ומוזיקה. יש רשימות ספרים מומלצים, בייחוד ספרי ילדים שזו דרך נהדרת לעזור להם להסתגל לשפה.
יש לגשת לספריה עם תעודה מזהה (רישיון נהיגה ישראלי, למשל) וחשבון כלשהו שהגיע לכתובת התושב. המנוי משתלם במיוחד לצורך קבלת כרטיסים חינם למוזיאונים. באוניברסיטת הרווארד אוסף הספרים בעברית השני בגודלו בעולם. מומלץ להשאיל (כולל ספרי ילדים). קחו בחשבון שמרבית הספרים ישנים להפליא... מנויי הספרייה זכאים להזמין כניסות למוזיאונים בחינם אחת לחודש (לכל מוזיאון). זהו שירות נפלא שמאפשר כניסה תקופתית לרבים ממוסדות התרבות הרלוונטיים.

ניוזלטר
אחת לשבוע מתפרסם ניוזלטר מטעם IAC Boston עם עדכונים לגבי אירועים מתוכננים. להרשמה:
http://www.israeliamerican.org/boston/mailing-list

מוזיאונים

בסופ"ש הראשון מדי חודש, מחזיקי כרטיס Credit/ Debit של Bank of America זכאים לקבלת כניסה חינם ליותר מ-150 מוזיאונים, מכוני מחקר וגנים בוטנים ברחבי העיר.
יש להציג את כרטיס הבנק ותעודה מזהה: http://museums.bankofamerica.com

מוזיאונים לכל המשפחה
כדאי מאוד לרכוש מנויים למוזיאון הילדים בבוסטון, למוזיאון המדע ולאקווריום (טיפ: רכישת מנוי למוזאון המדע בירושלים, אשר יתן כניסה חינם למוזאון הילדים והמדע בוסטון וכן לעוד הרבה מוזאונים ברחבי ארצות הברית- מומלץ לרכוש מהארץ לפני שיוצאים !!!-ראו פירוט בהמשך). אמנם תושבי קיימברידג' ובוסטון יכולים לקבל כרטיסים למוזיאונים אלה בחינם דרך הספריות העירוניות, אבל אז צריך להזמין כרטיסים מראש (זאת אומרת שאין מקום לספונטניות) ולעתים הכרטיסים אוזלים. שלושת המוזיאונים האלה חביבים מאוד על הילדים ומהווים בילוי מצוין בעיקר בחודשי החורף.
אפשרות נוספת - במקום לרכוש מנויים והזמנת כרטיסים מהספריה: בזכות הסדר שמאפשר למנויים במוזיאון מדע מסוים, כניסה בחינם למוזיאוני מדע אחרים (ומוזיאונים נוספים) ברחבי ארצות הברית (במרחק מעל 90 מייל ממקום המגורים), לאור אכיפת פרמטר המרחק ממקום המגורים, אפשר לרכוש מנוי לאחד ממוזיאוני המדע בארץ ולהביאו עמכם. גם חסכוני וגם תורם למדינה.

מוזיאוני אמנות
למוזיאון ה -Fogg בקיימברידג' ניתן להיכנס בחינם עם כרטיס סטודנט או כרטיס Special Borrower שמנפיקה ספרית וויידנר לבני הזוג של הסטודנטים. זהו מוזיאון קטן אך מרשים ומעניין המצוי במבנה ייחודי עם תקרת זכוכית במרכזו. להרווארד שורת מוזיאון נוספים ששווה לחקור העוסקים בפולקלור, היסטוריה, גיאולוגיה ועוד.
מוזיאון ה- MFA בבוסטון גדול, מקיף יותר וכולל אמנויות אסיה ואפריקה, לצד אוסף אמנות אירופאית מרשים וכמובן אמנות אמריקאית (אגף חדש ומדהים נפתח בנובמבר 2010 מעולה).
ל- HARVARD יש שורה של מוזיאונים בעיר, מאוד מוצלחים והכניסה חינם לבעלי תעודת סטודנט.
בסמוך ל- MFA נמצאת פנינה של ממש - המוזיאון של הגב' Isabella Stewart Gardner. מעבר למבנה הבוסטוני המרשים מסתתר פטיו בסגנון ספרדי עם גינה מטופחת. כדאי להצטרף לסיור מודרך במקום ולשמוע על אספנית האמנות שהפכה את ביתה למוזיאון. כדאי לנסוע לעיר Salem לבקר במוזיאון Peabody Essex. זהו מוזיאון המציג אמנויות המזרח לצד אמנות אמריקאית בת זמננו. ICA - המוזיאון לאומנות מודרנית של בוסטון ממש על שפת הים. כדאי גם להיכנס לאתר המוזיאון הכולל פעילויות כגון סרטים והופעות המתרחשים במקום.

תיאטרון
הבמה הישראלית, מציגה מחזות ישראלים בשפה האנגלית: http://www.israelistage.com

תרבות
Jewish Arts Collaborative: מטרת הארגון לחקור ולהציג את העושר, המגוון והיצירתיות שבתרבות ובאמנות יהודית באירועים שונים ברחבי בוסטון. אתר: /http://www.jartsboston.org

ספרות
"מועדון הספר": מפגשים המתקיימים כ-6-7 פעמים בשנה בהנחיית ד"ר אירית אהרוני (הארוורד) בשיתוף בית הספר הישראלי בברוקליין וה- IAC. הפעילות תתחדש בסתיו. עדכונים יפורסמו באתר הפייסבוק של הבית הישראלי.

קטלוג ספרים בעברית של נעמה יעקובי ואבי גלזר
http://www.bostonreadshebrew.com

לימוד מקורות יהודיים בעברית
"תורה ביחד" – מפגשים המתקיימים אחת לשבוע בימי שני בערב. התכנית מופעלת ע"י מתנדבים מהקהילה (אבי גלזר ולירון לשם). ההשתתפות בחינם. פרטים נוספים באתר IAC: .http://www.israeliamerican.org/boston/iac-events

מועדון בייבי בומרס (”Baby Boomers“)
מפגשים ופעילויות למבוגרים שרוצים לבלות לאחר שהילדים עזבו את הקן. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם נעמי אלמוזלינו במייל: [email protected]


צרכנות

ביגוד ואופנה

Outlets

אלה הם מרכזי קניות פתוחים בהם פזורות חנויות המפעל של המותגים השונים. המחירים זולים יחסית לחנויות המקור והמבחר גדול. השניים הבאים ממוקמים לא הרחק מבוסטון:
Kittery - נמצא שעה וחצי צפונה (על גבול Maine) ויש שם נציגויות של כל המפעלים והרשתות.
Wrentham - נמצא 40 דקות דרומה (כביש I-495 יציאה 15). קצת יותר קטן אך נוח מאד. חברי AAA זכאים להנחות משמעותיות בחנויות. את פנקס ההנחות יש לקחת בדלפק המודיעין בכניסה למתחם.

קניונים (Malls)

http://www.cambridgesidegalleria.com :Cambridge Galleria Mall
100 CambridgeSide Place, Cambridge, MA 02141, Phone number: 617.621.8666

http://www.thearsenalproject.com :Arsenal Mall
485 Arsenal St, Watertown, MA, 02472-5024, Phone number: (617) 923-9944

http://www.watertown-mall.com :Watertown Mall
550 Arsenal Street, Watertown, MA 02472, Phone number: (617) 926-4968

http://www.natickmall.com/en.html :Natick Mall
1245 Worcester Street, Natick, MA 01760, Phone number: +1-508-655-4800

http://www.simon.com/mall/burlington-mal :Burlington Mall
75 Middlesex Turnpike, Burlington, MA 01803-5327, Phone number: (781) 272-8668

http://www.simon.com/mall/south-shore-plaza/about :South Shore Plaza
250 Granite St, Braintree, MA 02184-2807. Phone number: (781)843-8200

http://www.simon.com/mall/the-shops-at-chestnut-hill :Chestnut Hill Mall
199 Boylston St, Chestnut Hill, MA 02467-1692, Phone number: (617) 965-3038

חנויות יד שניה

מדובר בשירות לקהילה. המחירים מצחיקים, המבחר רחב ומשתנה בתדירות גבוהה של בגדים למבוגרים אך בעיקר לילדים. אפשר למצוא בגדים שכמעט לא השתמשו בהם ואף חדשים לגמרי. מתאים במיוחד לבגדי חורף שממילא לא תצטרכו בארץ. חנויות מומלצות: Good Will (דייויס סקוור), Growing Up (לילדים, בבלמונט), Childhood Days (ילדים). Urban renewals (ברוקליין).


שונות

בייביסיטר
התעריפים נעים בין 10-20$ לשעה, כתלות בגיל הבייביסיטר. ניתן לארגן דרך בתי הספר, בתי הכנסת ותנועת הצופים.

פורומים, ארגונים ופרוייקטים

הפורומים העיקריים

תינוקות ופעוטות: הרשימה הישראלית, שבה ניתן לכתוב גם בעברית- בכל נושא, אל תתנו לכותרת להטעות אתכם. בניהולה של נעמה גולדשיין.
/http://groups.yahoo.com/group/tinokot
"בייבי בומרס" 

קבוצות פייסבוק

1. ישראלים בבוסטון וסביבתה: הקהילה הוירטואלית של ישראלי בוסטון. /https://www.facebook.com/groups/244915478869268

2. בוסטוניות: קבוצה המיועדת לנשים ישראליות שגרות בבוסטון והסביבה. מטרתה לספק סביבה חברתית הכוללת ארגון של ערבי נשים במגוון נושאים, ארוחות בוקר ומפגשים ופיקניקים משפחתיים. /https://www.facebook.com/groups/659269254138658

3. הקול ליולדת: קבוצה המיועדת לנשים בלבד ומתעסקת בתחום ההריון- לידה- תינוקות- הורות באיזור בוסטון. https://www.facebook.com/groups/callyoledet/

4. סטודנטים ואקדמאים בבוסטון: https://www.facebook.com/groups/israelinboston/

"הבית הישראלי"

https://he-il.facebook.com/pages/Israeli-House-Boston/247278085312937
להרשמה לניוזלטר של "הבית הישראלי" לקבלת עדכונים: http://hebrewplaylive.activetrail.biz/signup

IWBN - Israeli Woman Business Network (שירי ג'קמן)

מפגשי נשים להרחבת הרשת המקצועית.
https://he-il.facebook.com/pages/IWBN-Israeli .Women-Business-Network/183393211671820

Boston Community support families (חן לב-ארי)

ארגון המתמקד בסיוע למשפחות המגיעות לבוסטון לשם קבלת טיפולים רפואיים.
[email protected]

Rofeh International (לימור כהן-מלול)

ממוקם בברוקליין, זהו ארגון ללא כוונת רווח ששם לעצמו מטרה לעזור למשפחות הזקוקות לסיוע בתחום הרפואי באשר הן ולדאוג לצרכיהן השונים www.rofehint.org.

קשת

תכנית עברית המוטמעת בקרב משפחות יהודיות ברחבי ארה"ב. התכנית שולחת ספרי ילדים בעברית על בסיס חודשי לילדים בגילאי 2-8. הספרים ניתנים בחינם כמתנה. אתר: http://www.israeliamerican.org/boston/programs/keshet-sfarim

MEET UP

רשת חברתית המרכזת קבוצות מקומיות. חפשו בגוגל MeetUp Boston ותוכלו להצטרף לקבוצות בהתאם לתחומי הענין שלכם ואפילו להקים קבוצה. /http://www.meetup.com/cities/us/ma/boston

IAC Advocacy

יוזמה שהחלה ע"י מתנדבים לסייע לישראלים החיים, עובדים ולומדים בארה"ב להתמודד עם האתגרים הכרוכים בתמיכה בישראל, ללא צורך לייצג מדיניות פוליטית ספציפית. המטרה היא להעניק לישראלים את הכלים והידע שיאפשרו להם לייצג את ישראל בנסיבות רשמיות ו/או לא-פורמאליות. התכנית מובלת ע"י מתנדבים ללא אג'נדה פוליטית.
http://www.israeliamerican.org/boston/programs/iac-advocacy-boston

רבקהלה – סיוע לנשים אחרי לידה

ביוזמת מתנדבות בקהילה, מדי רבעון מתקיימת ארוחת בוקר לאמהות (ואבות) לילדים עד גיל שנה. יש צורך להירשם מראש באמצעות אתר IAC Boston (ללא תשלום).

בתי כנסת

בית הכנסת Temple Emeth
http://www.templeemeth.org. ממוקם בצ'סנטהיל: 617-469-9400 :Grove Street, Chestnut Hill, MA 02467. Phone number 194
קהילה קונסרבטיבית שפותחת את שעריה לפעילויות רבות של הקהילה הישראלית. במקום מתקיימים חוגים, קבלות שבת, ערבי זמר וארועים לציון החגים היהודיים.

בית הכנסת B’nai Brith
ממוקם בסאמרוויל: 617-625-0333 :Central Street, Somerville, MA 02145. Phone Number 201

בית הכנסת Young Israel of Brookline
ממוקם בלב ברוקליין: 617-734-0276 :Green Street, Brookline, MA 02446. Phone Number 62
http://www.yibrookline.org/home

בית הכנסת Kehillath Israel
ממוקם אף הוא בלב ברוקליין: .02446 Harvard Street, Brookline, MA 384 Phone Number: 617-277-9155
http://congki.org

בית הכנסת Emuna
נמצא בלקסינגטון: 781-861-0300 :Piper Road, Lexington, MA 02421. Phone Number 9
http://templeemunah.org

בית הכנסת Beit Elohim
ממוקם בוולסלי: 781-235-8419 :Bethel Road, Wellesley, MA 02481. Phone Number 10
https://tbewellesley.org

בית הכנסת Reyim
ממוקם בניוטון: 617-527-2410 :Washington Street, Newton, MA 02466. Phone Number 1860
http://www.reyim.org

בית הכנסת Beth Menachem Chabad
ממוקם בניוטון: 617-244-1200. לפרטים נוספים: www.jewishnewton.com