מאת: אילנית סולומונוביץ'

דרך: www.ynet.co.il

עם אמונה רבה, ובעיקר ממון שאי אפשר להתעלם מהיקפו, הצהירו שון אבן-חיים ואדם מילשטיין מעל בימת מועדון האלק בטנפליי כי ה-IAC מתעתדים לאגד את הקהילה הישראלית בכל צפון אמריקה תחת מטרייה אחת. הם החלו בפעילות לפני שבע שנים בלוס אנג'לס, למדו על בשרם ומנסיונם

העיסקי כיצד להניע ארגון, ודבר אחד בטוח, הם מצהירים וגם יודעים: אי אפשר לעשות פעולות משמעותיות בקנה מידה רחב בלי עזרת המצלצלין. פשוטו. התוכניות שלהם נבנו במשך השנים האחרונות ופרצו מזמן את גבולות מדינת קליפורניה. התוכנית המפורסמת ביותר אולי ברחבי היבשת נושאת את השם "ספריית פיג'מה" ומחלקת על בסיס חודשי ספר בעיברית לילדים שלומדים או נוכחים בתוכניות שונות של בתי ספר או בתי כנסת. חוץ מזה הם מקיימים את תוכנית "בינה" ו"משלנו", מפיקים פסטיבלים ביום העצמאות בנוכחות הרבה אלפים של אנשים החיים בקליפורניה ומחפשים את תחושת השייכות לישראל. רשימת הפעילויות שפרסו בפני קהילת צפון ניו-ג'רזי מרשימה ביותר.

אבן חיים: "על מנת שניטע כאן יתד, צריכים להיות שותפים למהלך כל הארגונים הישראלים שקיימים כאן באזור. הסניף כאן לא יוקם רק עבור פעילות בודדת. אנחנו נתמוך בארגונים שעושים פעילות ישראלית, לימודית וכו' ולא נתערב בתוכניות שלהם. לסניף ה-IAC כאן תהיה אוטונומיה מלאה בפעילות, כל זאת תחת מסמך החזון המוביל את מטרות הארגון (ה- Mission Statement ). אנחנו נותנים בסיס ארגוני עם מנכ"ל, מנהלת כספים, מנהל תפעול, מנהלי תוכניות ועוד כל מה שנדרש עלמנת לתת תמיכה לפעילות המקומית שלכם כאן למען הקהילה בה אתם פועלים". מילשטיין: "אנחנו שואפים לשיתוף פעולה מלא מבלי לקחת חלק בפרטים. אנחנו אנשי עסקים עם שנים רבות של נסיון, ויכולים לתמוך בניהול מלא של האופרציה". שאלות רבות עלו מקהל שמנה כ-80 אנשי הקהילה שנמנו בינהם מקימי וחברי בתי הספר "ניצנים" ו"בראשית", ה-JCC בטנפליי, נשיאת בית הספר הציבורי בטנפליי, אנשי עסקים, ראשי שלושת שבטי הצופים בניו-ג'רזי ועוד אנשי קהילה שהפעילות החדשה הניעה אותם לצאת מהבית החמים, ולהיות שותפים לחזון שנחת בעירם.